Tilburg, Waalwijk en Kaatsheuvel

Beroepskeuze

Bij het maken van een beroepskeuze ligt het voor de hand om een beroepskeuzetest uit te voeren. Als je dat wel eens hebt ingevuld, ongeacht hoe uitgebreid de test was, ongetwijfeld zal de uitkomst je niet echt verrast hebben. En dat is logisch.

Je bent in al die jaren min of meer gevormd door je omgeving. Familie en vrienden vertelden waar je goed in bent en wat zij jou zeker aanraden om te doen. Je rolt in een bepaalde functie, het gaat je wel goed af. Wat wordt je volgende stap? Voer een loopbaantest uit en je zal de goede raad bevestigd zien. Doorbreek dat patroon!

Bij ROL Coaching zijn daarom de eerste twee stappen zo belangrijk. Week je los van je omgeving en richt je op jezelf, je gevoel en motivatie. Ontdek wie je bent en wat je talenten zijn. Onderzoek welke voorwaarden je aan je werk stelt en wat je energie geeft om te doen. Doorleef dat, geloof er in en maak het onderdeel van jezelf. Nu ben je klaar om ├ęcht een beroepstest te maken die wel gaat aansluiten bij wat je echt wilt.

Met de uitkomsten van de beroepskeuzetest van ROL Coaching ga je scenario's schrijven en leer je hoe je toekomstige vacatures kan onderzoeken en of ze jou de energie gaan geven die je nodig hebt.


stap 3 - welke beroepen passen echt bij mij?


Welk beroep past bij mij?

In de tijd tussen de coachgesprekken is het belangrijk de uitkomsten goed te laten bezinken en je eigen te maken. Het is een belangrijke voorwaarde om de beroepentest zo gericht mogelijk op jezelf in te vullen. De uitkomsten spreken we door in een coachgesprek.

Vervolgens kies je een aantal beroepen die je aanspreekt. Je leert hier scenario's op te schrijven met alles wat je tot nu toe te weten bent gekomen over jezelf en wat je belangrijk vindt in je werk. Na afloop van het loopbaan adviestraject heb je inzicht in jezelf, je ideale werkomgeving en ben je in staat om toekomstige banen hierop te analyseren zodat je weloverwogen keuzes leert maken.

Gezien de filosofie van ROL Coaching met betrekking tot beroepstesten is het niet mogelijk deze los af te nemen.


Stappenplan

Waar ben ik goed in?

Je maakt een uitgebreide talentenanalyse en leert je talenten ontdekken.


Welke voorwaarden stel ik aan mijn werk?

Wat vind ik belangrijk in mijn werk? Wat inspireert mij?


Welke beroepen passen daarbij?

De beroeptest geef je extra inzicht en je leert scenario's schrijven.

ROL Coaching

ROL Coaching is gevestigd in Kaatsheuvel en goed bereikbaar vanuit Tilburg, Waalwijk, Breda en Dongen.

ROL Coaching
Grevelingen 62
5172 AD Kaatsheuvel

Keurmerk


NOBCO/EMCC IQA

Practitioner
TMA Talentenanalyse 

Gecertificeerd
Professional


Beroepskeuze
Waardering 4.8 uit 5.0 (64 reviews)